Spring naar content

Nicolae’s ervaring met Yver: een warm welkom voor hem en zijn gezin

In januari dit jaar begon Nicolae Patan als CNC Operator bij Fokker, via de bemiddeling van Yver. Hij liet zijn leven achter in Roemenië en vertrok naar Nederland. Maar verhuizen naar een ander land brengt talloze uitdagingen met zich mee, vooral als je óók nog een geschikt huis moet vinden voor je hele gezin. Yver bood Nicolae en zijn gezin een helpende hand en hij vertelt over zijn ervaring. 

 

“Wanneer je naar een ander land verhuist, komt er van alles op je af. Een nieuwe omgeving, een nieuwe baan, nieuwe collega’s, een vreemde taal. Helaas konden mijn vrouw en kinderen niet direct meekomen, omdat we geen huis konden vinden. Gelukkig schoot Yver te hulp. Bij goed functioneren zouden ze mijn gezin naar Nederland halen. En dat is ook gebeurd. Niet alleen boden ze mij een fantastische baan bij Fokker aan, óók regelden ze binnen no-time een huis voor ons als gezin. Die persoonlijke betrokkenheid maakte écht het verschil.”

De eerste stappen in een nieuw land

“In de eerste periode verbleef ik in een accommodatie die Yver voor me had geregeld, gedeeld met enkele van mijn collega’s. Hier had je een eigen kamer met privacy, er kwam wekelijks een schoonmaker langs en het was slechts een steenworp verwijderd van mijn werk. Alles was tot in de puntjes verzorgd. Een fijne start!”

Volledige ontzorging op alle fronten

“Yver dacht op alle mogelijke manieren met me mee. Ze regelden een auto, voorzagen me van alle benodigde informatie om me in Nederland in te schrijven, boden me een hele goede baan aan én stonden echt altijd klaar om mijn vragen te beantwoorden. We hadden regelmatig contact en bouwden een warme band op. Maar het mooiste is dat ze mijn vrouw, kinderen en mij een huis aanboden waar we nu sinds kort met veel plezier wonen. Hier kunnen we nu samen een nieuw leven opbouwen.

We voelen ons hier gelukkig. Mijn zoon en dochter gaan hier inmiddels ook naar school en we voelen ons helemaal thuis in ons nieuwe huis. Dit is een geweldige start voor ons, en we hopen hier nog lang te blijven.”

“Het mooiste is dat ze mijn vrouw, kinderen en mij een huis aanboden. Hier kunnen we nu samen een nieuw leven opbouwen”